ბლოგი

საინტერსო სიახლეები ჩვენი ფერმისაგან
როგორც საქართველოს სოფლის მეურნეობის სამინისტროში აცხადებენ, ცხოველური წარმოშობის რიგით მეხუთე პროდუქტი, რომლის ევროკავშირის ბაზარზე შეტანის უფლებას საქართველო მოიპოვებს, აკვაკულტურა იქნება. აკვაკულტურა კონტროლირებად პირობებში წყლის ორგანიზმების...
წაიკითხე მეტი
როდესაც გიორგი ურჯუმელაშვილმა საკალმახეზე დაიწყო საუბარი, სოფელ ვარიანში ბევრს გაუკვირდა - მართალია, გიორგის შრომა არ ეზარებოდა, მაგრამ მოკრივისაგან სულ სხვა საქმეს ელოდებოდნენ. თუმცა გიორგი კალმახის მოშენების საქმეში არანაკლებ ყოჩაღი გამოდგა...
წაიკითხე მეტი
ფერმერულ მეურნეობებში (როგორც კალმახის, ისე — ზუთხის) პირველი, რაც თქვენს ყურადღებას მიიქცევს, რისკებია, რომლებიც ხშირ შემთხვევაში ობიექტური მიზეზებით არის განპირობებული. სწორედ ამ რისკების სიღრმისეული ანალიზი და მათი აღმოფხვრაა საჭირო, თუკი....
წაიკითხე მეტი
თევზის წარმოება თუ სწორი მიმართულებით განვითარდა, იმპორტს კონკურენციას გაუწევს, – ამის შესახებ შპს “ნაზვრევის” ხელმძღვანელი კოტე თოფურია აცხადებს. მისი თქმით, საქართველოში დღესდღეობით თევზის მოხმარება 30 000 ტონას შეადგენს, აქედან ადგილობრივად ...
წაიკითხე მეტი
საქართველოში თევზის მოხმარება არა მარტო საერთაშორისო, არამედ ჩვენივე ჯანდაცვის სამინისტროს სტანდარტებსაც კი რამდენიმეჯერ ჩამორჩება: გაეროს სურსათისა და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაციის (FAO) მონაცემებით, საქართველოში ერთი ადამიანი საშუალოდ ...
წაიკითხე მეტი
უკანასკნელი ხანის მანძილზე, ევროპული ქვეყნების კალმახის მწარმოებლებს მოუხდათ ახალი ტექნოლოგიური გადაწყვეტილებების შემუშავება, რათა გაეზარდათ წარმოების მოცულობები.
წაიკითხე მეტი

დაინტერესდით?

როგორც საქართველოს სოფლის მეურნეობის სამინისტროში აცხადებენ, ცხოველური წარმოშობის რიგით მეხუთე პროდუქტი, რომლის ევროკავშირის ბაზარზე შეტანის უფლებას საქართველო მოიპოვებს, აკვაკულტურა იქნება. აკვაკულტურა კონტროლირებად პირობებში წყლის ორგანიზმების...

უახლესი რეცეპტები