ბლოგი

საინტერსო სიახლეები ჩვენი ფერმისაგან
როდესაც გიორგი ურჯუმელაშვილმა საკალმახეზე დაიწყო საუბარი, სოფელ ვარიანში ბევრს გაუკვირდა - მართალია, გიორგის შრომა არ ეზარებოდა, მაგრამ მოკრივისაგან სულ სხვა საქმეს ელოდებოდნენ. თუმცა გიორგი კალმახის მოშენების საქმეში არანაკლებ ყოჩაღი გამოდგა...
წაიკითხე მეტი
ფერმერულ მეურნეობებში (როგორც კალმახის, ისე — ზუთხის) პირველი, რაც თქვენს ყურადღებას მიიქცევს, რისკებია, რომლებიც ხშირ შემთხვევაში ობიექტური მიზეზებით არის განპირობებული. სწორედ ამ რისკების სიღრმისეული ანალიზი და მათი აღმოფხვრაა საჭირო, თუკი....
წაიკითხე მეტი
თევზის წარმოება თუ სწორი მიმართულებით განვითარდა, იმპორტს კონკურენციას გაუწევს, – ამის შესახებ შპს “ნაზვრევის” ხელმძღვანელი კოტე თოფურია აცხადებს. მისი თქმით, საქართველოში დღესდღეობით თევზის მოხმარება 30 000 ტონას შეადგენს, აქედან ადგილობრივად ...
წაიკითხე მეტი
საქართველოში თევზის მოხმარება არა მარტო საერთაშორისო, არამედ ჩვენივე ჯანდაცვის სამინისტროს სტანდარტებსაც კი რამდენიმეჯერ ჩამორჩება: გაეროს სურსათისა და სოფლის მეურნეობის ორგანიზაციის (FAO) მონაცემებით, საქართველოში ერთი ადამიანი საშუალოდ ...
წაიკითხე მეტი
უკანასკნელი ხანის მანძილზე, ევროპული ქვეყნების კალმახის მწარმოებლებს მოუხდათ ახალი ტექნოლოგიური გადაწყვეტილებების შემუშავება, რათა გაეზარდათ წარმოების მოცულობები.
წაიკითხე მეტი
სასქესო პროდუქტების შეგროვება წარმოადგენს ერთ-ერთ საპასუხისმგებლო პროცესს მეკალმახეობაში. ამიტომ, ის საგულდაგულო სამზადისსა და დაგეგმვას მოითხოვს. ქვირითისა და სპერმის შეგროვების ორგანიზაციისას აუცილებელია შევარჩიოთ და მოვიმარაგოთ სათანადო.....
წაიკითხე მეტი

დაინტერესდით?

"ჩვენს ბუნებრივ პირობებში ცის­არტყელა კალმახი ქვირითს ვერ დაყრის, ამისთვის ტარდება თევზის "მოწველა".ცისარტყელა კალმახი - ასე უწოდებენ თევზს, რომელიც მთელ მსოფლიოში ამერიკიდან გავრცელდა. საქართველოში ის XX საუკუნის შუა წლებში რუსეთიდან შემოიყვანეს. "

უახლესი რეცეპტები