ბლოგი

საინტერსო სიახლეები ჩვენი ფერმისაგან
ნახშირწყალბადთან და ლიპიდებთან ერთად ცილა წარმოადგენს თევზის საკვების ძირითად მკვებავ ნივთიერებას. ცილა შედგება ამინომჟავების გრძელი ჯაჭვისაგან, რომელიც დაკავშირებულია პეპტიდური კავშირებით...
წაიკითხე მეტი
აუზების, თევზსადგომებისა და ტბორების ერთეულ ფართზე სხვადასხვა ასაკის კალმახის დიდი რაოდენობით კონცენტრაცია აუარესებს გარემოს აბიოტიკურ პირობებს და შესაბამისად ადაბლებს კალმახის ორგანიზმის რეზისტენტობას. ყოველივე ეს, კი ხელს უწყობს კონტაგიოზური და ...
წაიკითხე მეტი
ცისარტყელა კალმახის სწორად ფორმირებული და მაღალპროდუქტიული სადედე ჯოგი (გუნდი) წარმოადგენს, საკალმახე მეურნეობის წარმატებული საქმიანობის წინაპირობას და საშუალებას იძლევა სამუშაოთა მცირე მოცულობის პირობებში მივიღოთ გამოსაზრდელი და სანასუქე ფართობები..
წაიკითხე მეტი
ქობულეთში თანამედროვე ტექნოლოგიებით აღჭურვილი თევზის გადამამუშავებელი საწარმო აშენდება, სადაც 5 850 148 ლარის ინვესტიცია განხორციელდება და 30 ადამიანი დასაქმდება...
წაიკითხე მეტი
სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრის სპეციალისტებმა, ზუგდიდის მუნიციპალიტეტის სოფელ რიყეს სატბორე მეურნეობაში, პროექტის "ადგილობრივი კობრის სელექცია და ბიოტბორის მოდელის შექმნა" ...
წაიკითხე მეტი
თევზაობა ყოველთვის მომწონდა. ჯერ კიდევ ბავშვი ვიყავი, მამას სათევზაოდ რომ დავყავდი. მეგობრები დამცინოდნენ, - ნეტა შენ, არ გეზარება მთელი დღე ანკესით ხელში ერთ ადგილას დგომაო. მე კი მეღიმებოდა, რა იცოდნენ, თევზაობა როგორი აზარტულია...
წაიკითხე მეტი

დაინტერესდით?

"ჩვენს ბუნებრივ პირობებში ცის­არტყელა კალმახი ქვირითს ვერ დაყრის, ამისთვის ტარდება თევზის "მოწველა".ცისარტყელა კალმახი - ასე უწოდებენ თევზს, რომელიც მთელ მსოფლიოში ამერიკიდან გავრცელდა. საქართველოში ის XX საუკუნის შუა წლებში რუსეთიდან შემოიყვანეს. "

უახლესი რეცეპტები